nahajate se: storitve > SPLET | izdelava spletnih strani > oblikovanje spletnih strani


OBLIKOVANJE SPLETNIH STRANI

Grafično oblikovanje predstavlja pomemben del izdelave spletne strani oz. portala. Spletna stran mora biti vizualno privlačna obiskovalcem. To je včasih težko, če ciljamo na raznoliko ciljno publiko.
Oblikovanje opravlja spletni oblikovalec. Grafično predlogo izdela na podlagi mrežne strukture spletne strani (WIREFRAME) ter v skladu s CGP (celostno grafično podobo) podjetja oz. naročnika.

ELEMENTI SPLETNE STRANI

Osnovni namen je urediti in poenotiti spletno stran. Organizacija elementov je pomembna saj se informacije lažje bere in zapomni, če so urejene. Elementi spletnega mesta, ki so med seboj vsebinsko povezani, naj bodo postavljeni skupaj. Vsak element naj ima vsaj navidezno vizualno povezavo z drugim elementom ali skupino elementov na spletnem mestu, kar kaže neko enotnost, ki je pomemben koncept v grafičnem oblikovanju. Izogibati se je potrebno preveč različnim elementom na spletnem mestu ter ustvarjanju ciljnih skupin z elementi, ki med seboj niso povezani.

KONTRAST

Velja za osrednji element, ki pritegne pogled na publikacijo, saj imajo naše oči rade kontrast. Kontrast pritegne našo pozornost vendar je potrebno paziti, da z njim ne ustvarimo zmede na spletni strani. S kontrastom lahko organiziramo vsebino spletne strani ter tako pomagamo obiskovalcu takoj doumeti kako so informacije organizirane.

BARVE

So eden najpomembnejših elementov v grafičnem oblikovanju. Po navadi so usklajene s CGP podjetja oz. naročnika. Dandanes trendi v oblikovanju spletnega mesta kažejo na zelo čiste, preproste, a učinkovite dizajne s čim manj barvami, kar pa se seveda razlikuje glede na ciljne stranke spletnega mesta, saj mora biti stran za otroke recimo čim bolj pisana in privlačna.

TIPOGRAFIJA

Za internet se uporablja tipografije, ki se na vseh zaslonih prikažejo enako, zato se po navadi uporablja naslednje vrste tipografij: Arial, Verdana, Tahoma. Oblikovalsko pravilo za uporabo tipografij na spletu je, da se na enem spletnem mestu ne uporabi več kot 2 do 3 različne vrste tipografij.


Želite ponudbo?

Naše stranke:

Lekarna Dravlje logo SDGREENS 31 logo Pillar logo Kolektor Koling logo TPS-IMP logo

Naročite naš klic:

dopoldan
popoldan

Dosegljivost:

Danes je nedelja, zato imamo prosto.

Vseeno nam lahko pišete na info@multisplet.si ali preko obrazca in odgovorili vam bomo takoj ko bomo lahko.