nahajate se: storitve > SPLET | izdelava spletnih strani > načrtovanje spletnih strani


NAČRTOVANJE SPLETNIH STRANI

V fazi načrtovanja je pomembno, da pridobimo čim več podatkov o organizaciji, njihovi viziji, poslanstvu ter začrtanih ciljih, ki jih želijo doseči s postavitvijo spletne strani. Pomembno je, da med načrtovanjem izdelamo čim bolj popolno in urejeno projektno dokumentacijo, na katero se potem lahko opiramo skozi celoten proces izdelave.

ANALIZA KONKURENCE

Nam omogoča pregled nad konkurenčnimi organizacijami na področju. Je pomemben dokument, saj nam omogoča, da preverimo, kaj vse podjetja ponujajo, na katerem mestu in področju zaostajajo.

FUNKCIJSKA SPECIFIKACIJA

Predstavlja enega izmed najbolj pomembnih dokumentov na začetku načrtovanja ter tudi kasneje skozi celoten proces. V njem zapišemo in opredelimo vse funkcionalnosti, ki naj bi jih spletna stran vsebovala. Na podlagi funkcijske specifikacije lahko tudi lažje predvidimo potreben čas ter zahtevnost same izdelave.

ZEMLJEVID SPLETNE STRANI - SITEMAP

Struktura spletišča je podlaga za postavitev navigacijskega sistema in imenovanje njegovih elementov. Je vizualna predstavitev strukture spletnega mesta, ki prikazuje razmerje med posameznimi stranmi ali tipi strani na spletnem portalu. Definira navigacijsko hierarhijo spletnega portala in prikazuje navigacijsko strukturo, ki je razdeljena na glavne kategorije in podkategorije.

MREŽNA STRUKTURA SPLETNE STRANI - WIREFRAME

Je preprost shematski prikaz elementov značilnih strani - skelet spletišča, ki je v veliko oporo oblikovalcem spletnega portala. Prikazuje postavitev navigacije, grafik, besedila, povezav ter je podlaga za pisanje besedil, grafično oblikovanje in tudi samo tehnično izvedbo. Pravzaprav predstavlja izhodišče za sprejemanje odločitev, komunikacijo in usklajevanje idej med udeleženci projekta.


Želite ponudbo?


FAZE NAČROVANJA SPLETNIH STRANI

  • analiza konkurence in določitev ciljev
  • funkcijska specifikacija
  • zemljevid - sitemap
  • struktura - wireframe

Naše stranke:

Lekarna Dravlje logo SDGREENS 31 logo Pillar logo Kolektor Koling logo TPS-IMP logo

Naročite naš klic:

dopoldan
popoldan

Dosegljivost:

Danes je nedelja, zato imamo prosto.

Vseeno nam lahko pišete na info@multisplet.si ali preko obrazca in odgovorili vam bomo takoj ko bomo lahko.