nahajate se: storitve > SPLET | izdelava spletnih strani > CMS sistemi


CMS SISTEMI

CMS (Content Management System - sistem za urejanje vsebin) je računalniška aplikacija, namenjena izdelavi, urejanju, popravljanju, iskanju in objavljanju različnih vrst digitalnih medijev in vsebin na svetovnem spletu.
CMS sistem nadzoruje in upravlja z večino vsebin, objavljenih na spletni strani, od računalniških datotek, slik, video posnetkov, avdio posnetkov do elektronskih dokumentov.

Je aplikacija postavljena na strežnik in kot taka zamenjava spletne strani kot sredstvo za prikaz spletišča. Spletne strani ne obstajajo, temveč so ustvarjene preko aplikacije iz podatkovne baze na strežniku. Izgled spletišča je vezan na oblikovno predlogo in je ločen od vsebine spletnega mesta, tako da se med seboj ne povezujeta.CMS vsebuje identifikacijo vseh uporabnikov in njihovih pravic, možnost dodeljevanja pravic različnim kategorijam vsebine, nadzoruje objavo prispevkov ter vso vsebino in obliko spletne strani.
Sistem CMS je sestavljen iz več spletnih strani do katerih lahko dostopajo le uporabniki z ustreznimi pravicami za spreminjanje in urejanje vsebin ter spletnih strani ki so vidne vsem obiskovalcem. Spletne strani z omejenim dostopom predstavljajo uporabniški vmesnik spletišča za urejanje, dodajanje, brisanje vsebin in datotek shranjenih v podatkovnih bazah na strežniku. Uporabniški vmesnik je ponavadi preprost ter omogoča spreminjanje podatkov brez kakeršnegakoli znanja spletnih tehnologij ali spletnega programiranja.


Želite ponudbo?


CMS

Naše stranke:

Lekarna Dravlje logo SDGREENS 31 logo Pillar logo Kolektor Koling logo TPS-IMP logo

Naročite naš klic:

dopoldan
popoldan

Dosegljivost:

Danes je nedelja, zato imamo prosto.

Vseeno nam lahko pišete na info@multisplet.si ali preko obrazca in odgovorili vam bomo takoj ko bomo lahko.